Sosyal Medya

Güncel

'KandilÂ’den inip SuriyeÂ’de devlet kurmak o kadar kolay deÄŸil'

10 bini aşkın savaşçıyla Halep ablukasını kıracaklarını söyleyen ÖSO kurucu komutanı Riyad Esad, Şam rejimini tam devirecekken muhalifleri sabote edip zayıflatan ABD’nin, terör örgütü PYD üniformasına sığındığını anlattı. Esad, “Ama Kandil’den inip Suriye’de devlet kurmak bu kadar kolay olmayacak” dedi.



Suriye'de Esed rejimine karşı savaÅŸan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kurucu komutanı Albay Riyad Esad, Yeni Åžafak'a konuÅŸtu. Rejim güçlerince abluka altına alınan Halep'in bir kısmında dört binden fazla ailenin mahsur kaldığını anlatan Esad, içerideki 10 binden fazla silahlı mücahidin bu kuÅŸatmayı kırmak için bütün yolları deneyeceÄŸini kaydetti. “Halep'in tamamen düşmesi felaket olur. Bu durumda en büyük faturayı Suriye'yi destekleyen baÅŸta Türkiye olmak üzere dost ülkeler öder. BeÅŸar Esed, Halep'i dünyanın en ilkel tahrip silahı olan varil bombaları ile vuruyor. 8-9 aylık dönemde Ruslar bütün yasaklı silahlarla kenti tanınmaz hale getirdi. Åžu anki Halep kuÅŸatması savaÅŸ içinde bir tür devam merhalesi olarak kabul edilmeli” diyen Esad, iç savaşın baÅŸladığı 2011 yılında tüm ülkede hakimiyeti ele geçiren ÖSO'nun zaman içinde ABD tarafından nasıl sabote edildiÄŸini şöyle anlattı:

ÖSO'YU ABD SABOTE ETTİ
“Suriye devriminin baÅŸlagıcı olan 2011 Mart ayından itibaren, Suriye ordusundan ayrılan bir grup arkadaşımızla birlikte 'alternatif ordu' yapılanmasını konuÅŸmaya baÅŸladık. 3 aylık dönemde tüm bölgelerde yapılandık. Çok kısa sürede ciddi mesafe kaydettik ve bütün Suriye genelinde teÅŸkilatlandık. Düzenli ordu, Esed rejiminin düşmesi için zaruretti. Ä°l ve ilçelerde askeri meclisler kurarak disiplinli bir ordu teÅŸkil ettik. Sonrasında ABD, süreci ve kurduÄŸumuz orduya dönük yardımları sabote etti. Bize verilen desteÄŸi kesmesi için dost ülkelere baskı yaptı. Çünkü Batı'nın menfaati, savaÅŸan gruplar üzerinden bizi bölerek krizi sürdürmekti. Bu yolla uzun vadede Suriye üzerindeki menfaatlerini saÄŸlayarak devrimi sabote ettiler.”

PYD ÃœNÄ°FORMASINA SIÄžINDILAR
“Suriye devriminin ilk günlerinde Esed'e karşı muhalifleri desteklediÄŸini her fırsatta açıkça ilan eden ABD yönetimi, savaşın seyrine etki eden baÅŸ aktör oldu. BaÅŸta uçak ve helikopterlere karşı savunma sistemlerini engelleyen ve Suriye muhalefetini parçalayarak Esed rejiminin devrilmesinin önüne geçen tek güç ABD'dir. Sonrasında ise PYD'nin üniformasına sığınacak kadar küçülen bir ABD gerçeÄŸi var. Basit bir terör örgütünü desteklerken, haklı bir isyanı cezalandıran sözde dünya devi ABD, Suriye'deki katliamlardan Esed, Rusya ve Ä°ran kadar sorumludur. PYD, ABD ve Avrupa güdümlü düşünülmüş planlı bir projedir. Ama Kandil'den inip Suriye'de devlet kurmak bu kadar kolay olmayacak. Ayrışarak bu süreci fırsata dönüştürmek tarihte ender görülen bir ihanettir. Suriye halkı PYD'ye Suriye'de mutlaka bedel ötedecektir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.